Programma

Café Dox biedt een podium aan Rotterdam.
Natuurlijk kun je langs komen in dé huiskamer op de Kop van Zuid voor een inspirerende werkplek, een backstage borrel of gewoon een goede bak koffie maar Café Dox heeft ook een eigen programmering. Iedere vrijdagmiddag is er live muziek van Rotterdamse artiesten, elke tweede woensdagmiddag hebben we een kinderprogramma en de laatste woensdag van de maand is er een Latin dansavond. Kom gezellig langs en laat je verassen!

Live@Dox
Café Dox presenteert iedere vrijdag, tussen 17.00 en 19.00 uur, live muziek van Rotterdamse artiesten. Samen met verschillende Rotterdamse organisaties stellen we een afwisselend programma samen met uiteenlopende artiesten. Kom langs voor een gezellige borrel met live muziek.


Kids@Dox
Kom om de week op woensdagmiddag om 14.00 uur langs bij Café Dox voor de leukste activiteiten voor kinderen. Van voorleesmiddagen tot tekencursussen, van praatjesmakers tot boekenclubs alles komt voorbij in het kinderprogramma van Café Dox.


Latincafé Dox
Stap binnen in de wereld van Latin! Café Dox transformeert in Latincafé Dox. Laat je meevoeren door de vrolijke klanken, warme kleuren en lachende mensen. In samenwerking met dansschool Typical Tropical organiseert Café Dox de beste latin feestjes. Typical Tropical is wereldberoemd in Rotterdam door de danslessen en party's waarbij pittige salsa, romantische bachata, sensuele kizomba y mucho más de rode draad vormen. Latincafé Dox is iedere laatste woensdag van de maand, van 20.30 tot 00.30 uur.


Samenwerkingspartners


Hey Sista You Got ThisIedere eerste vrijdag van de maand
Hey Sista You Got This is een platform dat diversiteit en kunst inzet als taal en verbindende factor in Rotterdam. Wij geloven erin dat iedereen mee zou moeten doen. Iedereen verdient een podium om jouw verhaal te vertellen. Hey Sista You Got This is een impresariaat, organiseert (online en internationale) events en programmeert. Er zijn samenwerkingen met diverse nationale en internationale artiesten op het gebied van muziek, dans, spoken word en theater. Denk hierbij aan Brooklyn Mozes, Maurice Lauchner (VS), Rohan Samuel (UK) en Black Harmony. Events die Hey Sista You Got This organiseert zijn 90’s R&B Karaoke, Keti Koti meets Dia Da Independencia en gospel. Hey Sista You Got This programmeert ook bij diverse podia en zo ook bij Dox in het Nieuwe Luxor. Waar het zal gaan om de Rotterdamse verhalen die verteld worden door middel van het verhaal achter de artiest onder de naam Hey Sista You Got This.

House of KnowledgeIedere tweede vrijdag van de maand
Stichting House of Knowledge is een muzikaal platform dat zich richt op het begeleiden en ondersteunen van uitzonderlijk talent binnen de performing arts. House of Knowledge werkt met net-afgestudeerden en autodidacten die zich laten inspireren door een breed scala aan muzikale invloeden binnen de zwarte muziek(cultuur). Los van het eigen programma werkt House of Knowledge ook nauw samen met scholen in het kunstvakonderwijs, zoals de opleiding Muzikant/Producer van Albeda in Rotterdam. Als stagebedrijf is het onder meer verantwoordelijk voor de boekingen van de studenten. Elke tweede vrijdag van de maand treden in Café Dox artiesten op van Albeda of professionals welke verbonden zijn aan House of Knowledge.

SpraakuhloosIedere derde vrijdag van de maand
Spraakuhloos is een reizend open podium dat zijn oorsprong vindt in Rotterdam. Op dit podium biedt Spraakuhloos artiesten de kans om zichzelf in elke gewenste kunstvorm te uiten. Zelfexpressie, verbinden en inspireren staan hierbij centraal. Als thuishaven voor spoken word artiesten en andere woordkunstenaars draagt Spraakuhloos via podia, events en workshops bij aan de groei van spraakmakende artiesten. Elke derde vrijdag van de maand een muzikale act in Café Dox via Spraakuhloos.

IMPACT - Iedere laatste vrijdag van de maand
IMPACT is een platform voor creatieve makers met professionele ambities. Samen met een nieuwe generatie makers werken we aan de ontwikkeling van nieuwe verhalen en veelzijdige perspectieven in de podiumkunsten en (nieuwe) media. Multidisciplinair en divers: hiphop, spoken word, dans, muziek en cross-overs. Elke laatste vrijdag van de maand een muzikale act in Café Dox in samenwerking met IMPACT.